Registreer gratis op Lokaal Vrijwilligen

Lokale besturen die inzetten op vrijwilligerswerk hebben vaak nood aan ondersteuning, zoals hapklare tools en informatie, bijleren van collega’s en zicht krijgen op het vormingsaanbod voor de professionele medewerkers en de vrijwilligers. Op https://www.lokaalvrijwilligen.be vind je tools en kennis om je als gemeente of OCMW op weg te helpen, maar ook inspirerende voorbeelden en collega’s met expertise.

Dit kennis- en leerplatform https://www.lokaalvrijwilligen.be is een resultaat van het project Lokaal Vrijwilligen dat door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw, in samenwerking met VVSG en Cera, werd ontwikkeld van 2015 tot 2018. Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw en VVSG blijven ook na dit project inzetten op de ondersteuning van de lokale besturen in hun vrijwilligersbeleid door tools aan te bieden, nieuws aan te reiken en vormingen en intervisies te organiseren.

Leer en laat je inspireren op het platform.

Waarom registreren op lokaalvrijwilligen.be?

  • Je krijgt achtergrondinformatie, handige tips en tools om werk te maken van een lokaal vrijwilligersbeleid.
  • Je kan snuisteren tussen inspirerend materiaal van andere besturen: een informatienota, een beleidsplan, een brochure,…
  • Je komt in contact met collega’s uit andere lokale besturen en je kan zo je kennis delen en expertise opbouwen. 
  • Je kan zelf thema’s en vragen aanbrengen op het forum.
  • Je blijft op de hoogte van nieuws dat relevant is voor lokale besturen.
  • Je krijgt drie keer per jaar een nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwtjes en tips.

Voor wie?

Lokaal Vrijwilligen is er voor alle medewerkers en politieke mandatarissen van lokale besturen, die willen bijleren over vrijwilligerswerk. Je deelname is gratis en je kan je steeds terug uitschrijven. We keuren na registratie je account goed. Je gegevens blijven onzichtbaar voor niet-geregistreerde gebruikers, waardoor je in alle rust informatie kan opzoeken en uitwisselen.

Ja, ik wil toegang tot lokaalvrijwilligen.be

Toon Privacyverklaring