Registreer gratis op Lokaal Vrijwilligen

Dit kennis- en leerplatform is onderdeel van het project Lokaal Vrijwilligen, dat OCMW’s, steden en gemeentes ondersteunt in hun vrijwilligersbeleid. Het project werd vanuit het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw opgestart in november 2015, in samenwerking met VVSG en Cera en loopt nog tot en met 31 oktober 2017.  Lokale besturen die inzetten op vrijwilligerswerk hebben vaak nood aan ondersteuning, zoals hapklare tools en informatie, bijleren van collega’s en zicht krijgen op het vormingsaanbod voor de professionele medewerkers en de vrijwilligers. Op https://www.lokaalvrijwilligen.be vind je tools en kennis om je als lokaal bestuur op weg te helpen, maar ook collega’s met expertise.

 

 

Waarom registreren op lokaalvrijwilligen.be?

  • Je krijgt achtergrondinformatie, handige tips en tools om werk te maken van een lokaal vrijwilligersbeleid.
  • Je kan snuisteren tussen inspirerend materiaal van andere besturen: een informatienota, een beleidsplan, een brochure,…
  • Je komt in contact met collega’s uit andere lokale besturen en je kan zo je kennis delen en expertise opbouwen. 
  • Je kan zelf thema’s en vragen aanbrengen op het forum.
  • Je blijft op de hoogte van het project, van alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft en kan zoeken in het vormingsaanbod.
  • Het platform zal gedurende de loop van het project regelmatig worden aangevuld en verrijkt met informatie.
  • Je krijgt een tweemaandelijkse nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwtjes en tips.

 

Voor wie?

Lokaal Vrijwilligen is een project voor alle medewerkers en politieke mandatarissen van lokale besturen, die willen bijleren over vrijwilligerswerk. Je deelname is gratis en je kan je steeds terug uitschrijven. We keuren na registratie je account goed. Je gegevens blijven onzichtbaar voor niet-geregistreerde gebruikers, waardoor je in alle rust informatie kan opzoeken en uitwisselen.

 

Ja, ik wil toegang tot lokaalvrijwilligen.be

Foto
Toon Privacyverklaring